wateroverlast in de woning voorkomen

In sommige gebieden van Nederland kampen huisbezitters en huurders soms met wateroverlast. Vooral bij hoogwater of overvloedige regenval stroomt vies water via de voordeur naar binnen. Er bestaan wel waterdichte deuren maar die zijn duur en vaak minder fraai als uw eigen voordeur.

Practical Solution heeft voor u de oplossing om indringend water via deuren tegen te gaan. Het is van belang dat de voorzijde van onderdorpel en deurstijlen in 1 vlak liggen. Meestal staat het water slechts 30 cm boven de dorpel. Een enorme wateroverlast heeft dit tot gevolg. Vaak een terugkerend probleem.

Practical Solution stelt voor om op de dorpel en op de stijlen van de deur een aluminium profiel te kitten en schroeven. Dit profiel kan overigens ook met een goede compriband (bekend bij bouwbedrijven) waterdicht tegen bijvoorbeeld tegelwerk bevestigd worden. Op dit aluminium profiel kan dan een waterdichte doek geplaatst worden. Hierdoor maakt u uw voordeur druppel waterdicht.

Dit aluminium profiel is overigens goed te buigen zodat dit profiel uit 1 geheel kan bestaan. Er zijn dus geen kieren aanwezig. Er zal alleen een klein beetje water (druppels) tussen het profiel en het waterdichte doek doorlopen. Met een doekje behoudt u hier de controle.

Mocht er veel interesse zijn, dan zal ik een pakket te koop aanbieden. Weet u niet of uw deur geschikt is voor de montage van dit profiel, dan stuurt u een foto van uw voordeur op. Hier ziet u een foto die vanuit een geschikte hoek is genomen.


U kunt een donatie doen door een bedrag te storten op ASN Bank rekening 7085.16.688 ten name van Erik van Vliet.

Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

1 reactie op wateroverlast in de woning voorkomen

  1. Gerdien de Keijzer schreef:

    Beste Erik ,

    Heeft u misschien wat foto’s van de oplossing voor wateroverlast via de voordeur? En waar zijn de materialen te koop? Ik ben zeer geïnteresseerd in deze oplossing aangezien ons huis erg laag ligt en wij al verschillende keren overlast hebben gehad met als dieptepunt afgelopen zomer. Toen liep het water via de voor en achterdeur ons huis binnen en hebben we alle vloeren moeten vervangen. Dit willen wij niet nog eens meemaken!

    Ik hoor graag van u.

    Vriendelijke groet, Gerdien de Keizer

Reacties zijn gesloten.