Gebruik een puimsteentje als u de eerste verflaag aan brengt

Gebruik als u uw houten omkasting van de dakgoten en dakkapel helemaal heeft kaal geschuurd altijd puimsteen om de eerste laag verf goed in de nerfstructuur van het hout in te draaien. Gebruik hiervoor een 10% verdunde verf. Puimsteen is een poreuze zachte lava steen die wat verf op kan nemen. Door met de puimsteen draaiende bewegingen te maken werkt u de verf de houtnerven in. Hierdoor ontstaat er tussen het hout en de eerste verflaag een zeer goede hechting. Als deze hechting niet op orde is zal de verf na 2 jaar van het hout afbladderen. Mijn ervaring is dat als de eerste laag verf met een puimsteen is aangebracht er na 7 jaar nog geen afbladderen optreedt. Ik kan mijn donker groen (voor zonlicht gevoelige verfkleur) geverfde goten en dakkapel nu 7 jaar na de grote opknapbeurt (alles kaal gemaakt met bandschuur apparaat) alleen licht opschuren schoon maken en weer verven. Dit totaal kaal maken kost zoveel tijd dat u blij bent met puimsteen te werken. Als de verf namelijk na 2 jaar al afbladdert, weet je niet of de hechting ergens anders nog wel goed is. Je dient dan weer al het houtwerk kaal te maken. Doe het verfwerk dus goed en gebruik voor de eerste verflaag een puimsteen. Meer tips leest u hier. Puimsteen kunt u onder andere kopen in Delft bij de firma Van Beek op de Beestenmarkt nummer 9. Hun telefoonnummer is 015-2125705.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Google:afbladderende verf voorkomen afbladderende verf goed verven een goede hechting van verf afbladderende verf voorkomen goed verven verf die lang blijft zitten afbladderende verf zelf goed verven beter verven als de schilder

1 reactie op Gebruik een puimsteentje als u de eerste verflaag aan brengt

  1. Ivan schreef:

    Deze tip van puimsteen bij het aanbrengen van de eerste verflaag had ik nog nooit gehoord. Ik ga dit zeker onthouden wanneer de dakgoten en luiken weer geschilderd moeten worden in het komende voorjaar. Er komt inderdaad nogal wat schuurwerk bij opknapbeurten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *