Uw verstopte afvoerleiding makkelijk ontstoppen

 

Heeft  u last van verstopte afvoerleidingen (vooral bij de wasmachine) dan heb ik de simpele oplossing voor u. U dient voor 5 euro wat pvc bij de gamma te kopen. De rest heeft u in huis. Ook mensen die al van alles hebben geprobeerd de verstopping te verhelpen kwamen tot de conclusie dat mijn tip werkt (zie de reacties).

U spaart een paar keer loodgieterskosten uit. Iedereen hoe onhandig ook zal deze oplossing tot een succes brengen. Ik vraag u dan ook eerst om een donatie. Onderaan de Home pagina staan mijn bankgegevens. Als u geld heeft overgemaakt mail ik u de oplossing.

U bespaart al snel 100 euro en het is een schone manier. U hoeft niet te graven of iets. U kunt dit echt simpel zelf doen.

Graag uw donatie (minimaal 25 euro) overmaken (schrijf “donatie ivm tip”op de overschrijving) en u krijgt mijn simpel werkbare tip met uitleg per mail.

Uit alle reacties reeds ontvangen blijkt dat deze oplossing werkt. Deze tip staat al een aantal jaar op mijn website.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Google: verstopte waterleiding oplossen verstopping in waterafvoerleiding verstopte afvoerleiding verstopt waterleiding waterleiding zelf ontstoppen geen loodgieter meer nodig afvoerleiding verstopt verstopte afvoerleiding oplossen. afvoer verstopt, verstopte afvoer verhelpen

37 reacties op Uw verstopte afvoerleiding makkelijk ontstoppen

 1. Joost schreef:

  Dit heeft na zoveel tijd vast nog weinig zin maar ik wilde toch even laten weten dat ik uitermate blij was met de …….. methode! Meteen geprobeerd (tip, tape om ……heenwikkelen tot ie klemzit) en het werkte als een tiet! Water loopt weer mooi door, bedankt!

 2. Rita Wiersma schreef:

  Heel erg bedankt voor deze tip! Ik woon op een boot en heb een rioolsysteem met een slang die naar een pomp leidt. Deze slang zat verstopt en de verstopping zat heel diep ergens achter een betimmering. De …… had ik zelf al bedacht maar de ……. deed het hem! Super !!

 3. Rita Wiersma schreef:

  ps Ik lees net ook de tip over compriband voor lekkende luiken. Wat een fijne site 🙂 groeten Rita

 4. Dennis schreef:

  Prima tip om de boel door te ……. met …….. Een verstopping die ik niet meer op andere manieren weg kreeg heb ik zo opgelost. Met de ………..

 5. G.A. Bakker schreef:

  Lang leve de …………. En de ……. Bedankt voor de tip. Het werkte ook bij ons uitstekend.

 6. Rinse schreef:

  Deze methode werkt bij mij ook altijd goed. Als je maar genoeg …………., dan zal de verstopping vanzelf losschieten.
  Wat ik zelf vaak doe, is net voor de syphon de afvoer van de wasbak schroefen. Dan een oude doek erin vervolgens weer vastschroeven op de wasbak. Zo voorkom je dat het water terug omhoog loopt de wasbak in.

  De gouden regel is altijd dat het water de weg met de minste weerstand zoekt. Zorg dus altijd alle plekken waar het ……… naar buiten kan goed dicht zitten. Dit kan zelfs een afvoer op de 1e etage zin.

  Nog een tip, het ……………….. van ………. past precies in …. Zo kan je makkelijk bv. bij de …. van de wasmachine gebruiken om te ……….

 7. F schoonheijm schreef:

  Hey ik kon niet overal ………… dus wat ik heb gedaan is tie ripjes met een stukje dubbel gevouwen albertheijn tas, gebruikt om ……….
  Toen heb ik met een ……..(kan ook met de ……) …… door de laatste ……. gedaan dat heeft bij mij ook geholpen!!!
  Super bedankt, bespaard me weer een loodgieter 😉
  Gr

 8. Cc schreef:

  Wow! Een gouden tip!
  We hebben blijkbaar meerdere knopen in de leiding gehad waar we zowel met een hogedrukspuit als de spiraalveer niet bij konden. De ………… hadden we al een keer uitgeprobeerd, maar kregen tpv de doorvoer van de …… maar niet …… etc.. Bij de AH een goedkope …… en een dure …….. uitgeprobeerd. De ……. deed zijn werk erg goed. We moesten echt hard ….., want de verstopping was zeer hardnekkig. Het heeft ons in ieder geval de loodgieterkosten bespaard. Bedankt!

 9. Ik heb het dus net gedaan… SUPER… ECHT HEEL BLIJ MEE…. Dit zou iedereen moeten weten. Gaan er wel wat loodgieters failliet, maar scheelt je zomaar 80,- euries denk ik. Ik had een verstopping in mijn keuken gootsteenafvoer. Ik, als handige jongen dacht: ik heb nog een electra trekveer liggen, en die prop ik wel door de leiding. Ging in het begin niet want na 20 cm maakte de afvoer een 45 graden bocht, en dan was die bocht niet van (glad) pvc, maar van rubber met dikke ribbel erin (hoe verzin je het). Na enige druk en duw en trekwerk was de trek(nu duw)veer het bochtje om en kon ik met een beetje pijn en moeite de veer zo’n 3 meter verder duwen. Paar keer heen en weer gehaald en verder ging de veer niet. De veer er weer uit getrokken, maar heeft niks geholpen. Toen maar even op internet gekeken en kwam ik bij deze web-pagina. Aldus geschiedde.. Ik naar de Hema om de hoek, …… gekocht (maatje medium is prima) voor 7,95 euri. Thuis de ……… op de ….. Aan het andere uiteinde van de …. de ……. om de….. (goed strak), …. en al in de afvoer …… (shifon was er al af), het geheel goed op de …………. houden, … aan en ……. VOILA. … GELUKT.. IK BEN HAPPY.. Zo nu alles weer opruimen …. en naar het strand!!!!

 10. gert schreef:

  Vandaag de hele dag in de weer geweest met een stevige verstopping in de afvoer.
  Plopper: Geen resultaat
  Ontstoppingsveer: Geen resultaat.
  Soda: Geen resultaat.
  Uiteindelijk de …………..: En jawel hoor!!!
  Prima tip!
  Wel eerst ALLE andere …………t (met van die rode plastic doppen van de Bouwmarkt- eerst alle sifons …….
  op de ……… afvoerbuizen geplaatst.)

 11. Esther schreef:

  Wat een gouden tip! Dank voor het delen! Wij hadden ook een verstopte gootsteen in de keuken & hebben vanmiddag een dik uur lopen klooien met trekveren en soda. Zonder resultaat. Maar de tip zoals hierboven beschreven loste in no-time het euvel op!

 12. carolus schreef:

  Bij mij ook zo opgelost, chemische ontstopper werkte niet, met lange veer van 3 meter ook geen resultaat, dan met …………… om ………… : opgelost.
  Tip voor wie het toch met een veer of iets dergelijks wil proberen : klem de veer in je schroef-boormachientje en laat deze zachtjes draaien tijdens het inbrengen in de afvoerbuis, heb zo al vorige verstoppingen opgelost.

 13. CJ schreef:

  Geniaal! Ik schrijf nooit een reactie op forums, maar deze methode ………. verdient hem. Gisteren alle buizen onder de badkuip losgehaald en lang zitten klooien, maar door ruimtegebrek niks anders kunnen doen dan ontstopper erin spuiten. Hielp niks helaas. Na deze tip gelezen te hebben, de ….. met een ………. op de afvoer ……. (en ook op het ….) en in een paar seconde was het probleem al verholpen. Bedankt!

 14. Jorik & Klara schreef:

  Super tip! Werkt perfect!!

 15. Adrianus van hal schreef:

  Heb zojuist de verstopte afvoer van de plicht van mijn boot (2x) vrij gemaakt met het ….. systeem en de ……
  In 10 minuten was het gelukt.
  Fantastisch en hartelijk dank vanuit het zonnige Lanzarote.

  Adrianus van hal

 16. Jason schreef:

  Supertip…. Dankjewel.

  Had een hardnekkige stop in een afvoer met veel bochten waar de spiraal niet doorheen kon.

  De …… ging makkelijk door de bochten heen en “prikte” de stop door.

  Vervolgens de …….. en de ……. een beetje ingeknepen voor nog meer …… Werkt heel goed.

  Nogmaals bedankt. Scheelt mij weer een dure loodgieter.

 17. Marcel schreef:

  Mega bedankt voor de tip
  keukenafvoer liep hier al jaren slecht door, maar gisteravond was het dan zover…. volledig verstopt. En de ontstoppingsmiddelen en plopper hielpen niets meer. Sifon losgemaakt, maar die was helemaal schoon. Dus verstopping zit verder, vermoedelijk onder de vloer.
  Tijdens het terugzetten van Sifon….krak…. PVC buis breekt vlak boven de grond…Grrrr

  Vanochtend maar begonnen met de reparatie, na een uurtje klussen de buizen weer goed gekregen. Jippie…. Maar de jubelstemming was van korte duur, want ik realiseerde me opeens weer dat hij nog steeds verstopt zit. Veer erbij gepakt, maar die bleef al hangen bij de eerste bocht.

  Eigenlijk al zover om een loodgieter te bellen, eerst nog even gegoogled en kwam deze oplossing tegen. Alle directe …. …., ….. (omwikkeld met ……) erin, en …….. vol …… voor 10 minuten.

  Opgelost, verstopping weg, en afvoer loopt weer door als nooit tevoren. Zelfs de afwasmachine waterafvoer komt niet meer omhoog in de gootsteen.

 18. Herman schreef:

  Idd wat een tip, ook van alles geprobeerd, niets hielp totdat ik deze tip zag, …… gekocht, ……. erop en echt binnen 30 sec open!

 19. BigFoot schreef:

  Prima tip. Trekveer hielp voor geen meter. .. + …. was de oplossing.

 20. Theo schreef:

  Prachtige tip, werkte perfect, dank je wel.

 21. Gerrit schreef:

  Echt een gewelsdige tip!
  Al een paar dagen heb ik geprobeerd een verstopping in mijn bad te verhelpen. Met vloeibaar ontstoppingsmiddel en een ontstoppingsveer aan de slag geweest. Beide middelen hielpen niet.

  Twee gezinsleden hebben geholpen met het …. van de …… en de ……
  Ik heb een …. om de ……. gedaan en …… op de badafvoer ……. …… . en binnen een minuut liep de afvoer weer goed door.

 22. Heartbeat27 schreef:

  De ……. methode hoe werkt dit precies en er staat niet bij waar je dat moet toepassen mijn wasmachine putje loopt over, hoe kan ik de …… met de ….. toepassen? En waar moet je die …….. dan indrukken?

 23. Fleur schreef:

  Stond op het punt de loodgieter te bellen toen ik op deze website stuitte. Geweldig, het werkt!

 24. Frea schreef:

  Ook wij zijn helemaal enthousiast. De afvoer van de cv zat al jaren verstopt en hadden we via een pvc buis naar de dakgoot laten omleiden. Dat bleek ook geen goede oplossing, want het afvoerwater vernielde de dakgoot. Dus moest het wel gerepareerd worden.
  Nadat wij echt alles al hadden geprobeerd, deze methode toegepast. Vol ongeloof hoorden wij opeens het water weglopen. Super, het werkt dus echt!!! Zelfs in een afvoer die al jaren niet gebruikt is

 25. Soms kan zwaar onderhoud worden beholpen door te letten op het soort kunststof waar de leidingen van zijn gemaakt. Kunststof leidingsystemen (andere soorten dan pvc) kunnen veel verlast verminderen. Een goede tip is weliswaar goud waard, soms ligt de oplossing structureel vast.

 26. N.B. schreef:

  Heel erg bedankt voor de oplossing! Stress-periode voorbij! Telefonisch advies is geen probleem! Chemische middelen, soda, plopper, trekveer, niets hielp voor m’n gootsteenverstopping! Ik ben heel blij, dat ik op internet Uw site tegen kwam! Gr.

 27. Jan schreef:

  Kunt u mij aangeven of deze oplossing werkt bij verstopte doucheleiding

 28. Ingrid van der meij schreef:

  Ik heb last van wasmachine afvoer verstopping. Bedrag overgemaakt. Hoop snel aan deen slag te gaan.

 29. Agnes weber schreef:

  Erik, ben je hier nog wel actief mee bezig?

 30. Agnes schreef:

  De truc werkte aanvankelijk niet omdat er een scheur zat in een van de afvoerpijpen van de vaatwasser. Nadat ik dat met een lapje en epoxylijm had opgelost heb ik de truc nogmaals gedaan en geloofde ik het aanvankelijk niet. Alle wasbakken vol laten lopen en de wasmachine aangezet en het liep weg als een tierelier. Super dank dus voor je tip.
  Groet Agnes

 31. Roos schreef:

  We kampen met een zeer hardnekkige verstopping in een koperen buis (oud, eind jaren ‘60) op de tweede verdieping. Is de methode geschikt hiervoor? Oplossing gegarandeerd?

  • Erik schreef:

   Ha Roos,

   Sorry voor mijn late reactie via de website.
   Gaat het nog steeds goed met de afvoer? Ik heb je als het goed is een tip gegeven.
   grt,
   erik

 32. Luc Bonte schreef:

  goede morgen –

  is de info nog altijd te verkrijgen dmv donatie ?

  groet – Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *