Macedonie als vakantieland

Mei 2012 Macedonie bezocht. Wat een mogelijkheden biedt dit land qua cultuur, sport, natuur en gezelligheid. We verbleven in hotel Villa Dionis gelegen aan het meer van Ohrid. In dit meer heb je 25 meter zicht. Het is dus een ideale locatie om te duiken. Op 15 meter diepte kunt u miljoenen jaren oude koralen vinden.

In 2017 bezit ik een woning in het boerengebied net buiten Ohrid. Geniet van de enorme gastvrijheid en het lekkere eten en kom totaal tot rust. Uw kinderen halen eten uit de moestuin en kunnen een koe melken of paardrijden of spelen rond het huis. Er komen per dag 2 auto’s langs. GENIET VAN DE RUST. U hoeft niets te doen. U kunt naar de wellness of Spa. Maak een boottocht over het meer en zwem er lekker. Voor 20 euro bent u minimaal 3 uur onderweg. Alles is er spotgoedkoop. Onderneem trektochten en leer over de natuur. Pluk onder begeleiding paddenstoelen en neem heerlijke kruiden mee. Parapente (voor 75 euro wordt u de hele dag naar de bergtop gebracht en maakt u vluchten van minimaal 20 minuten). Een tandemvlucht met een geautoriseerde begeleider kost 75 euro. Hieronder meer informatie.

In dit land vind u 1500 jaar oude forten, 2000 jaar oude mozaiek en fresco’s. In het fort liggen ronde stenen kogels waarmee vroeger geschoten werd. Ook kunt u prachtige kloosters bezoeken met 1500 jaar oud prachtg houtsnijwerk. In Ohrid vind je 365 kerken, oude kloosters en een gigantisch fort. Een leuk gezellig knus hotel om in te verblijven is Hotel Dionis gelegen in Lagadin ongeveer 10 minuten met de taxi (2,5 euro) naar Ohrid. Er is ook de mogelijkheid tot welness. Ohrid is een erg gezellig dorp met leuke eet en drink tentjes. Je voelt je hier volledig op je gemak. Iedereen is zo vriendelijk. U kunt in het hotel moutainbikes huren voor 10 euro per dag. Een korte foto impressie zie je hier. Over cultuur ziet u hier een paar foto’s. Het mozaiek op de 1e foto is 2000 jaar oud. Voor een natuurbeleving klikt u hier. Alle foto’s zijn in de buurt genomen. U neemt voor 3 euro een taxi vanaf het hotel naar het plaatsje Ohrid (20 min). Een aantal foto’s zijn in Ohrid genomen. Een dag van alles bezichtigen kan met een erkende gids.

Lagadin het dorp waar het hotel gelegen is, ligt aan de rand van een nationaal park. Hier vind je Linxen beren en wolven. Als je een klim doet de natuur in kun je de steenarenden onder je zien cirkelen. Je kunt er op stromend water vissen op forel. Je kunt ook de bergen in trekken en een hut huren. Door het meer zijn er zeer goede parapente mogelijkheden. Ook duiken is een aantrekkelijke optie omdat het meer zeer helder en schoon is.

Voor vliegvismogelijkheden en parapente volgt binnenkort meer informatie. Door de goede thermiek is een vlucht van 45 minuten geen uitzondering.

1 reactie op Macedonie als vakantieland

  1. Laura hinssen schreef:

    Ik kan niet echt iets vinden over paardrijden in de buurt van ohrid… Iemand tips of info?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *