Uw versleten hockeystick een 2e leven geven

Schade aan kunststof sticks kan hersteld worden.  JE STICK WEER ALS NIEUW?

 • afgesleten krul of schade aan backhand stick laten repareren
 • kosten 15 euro voor krul en 10 euro voor de backhand stick (ook nieuwe grip)
 • vraag anderen ook hun stick te repareren (minimaal 4 a 5 sticks aanleveren)
 • voordelen: je houdt je oude vertrouwde stick en makkelijker scoopen en hardere backhand slag
 • je kunt met 1 reparatie weer minimaal  5 jaar vooruit (3 jaar garantie)
 • nieuw tape professioneel geplaatst

Hieronder een foto van een gerepareerde stick. De foto is oud en de kwaliteit is nu beter. Kijk voor recente foto op marktplaats. Meer informatie over wanneer je de stick moet repareren vindt je hieronder. Bel met 0630264550.

Je stick weer als nieuw?  Laat je krul repareren met keihard slijtvast materiaal en hij kan weer 2 seizoenen mee. Een deuk op het slagvlak van je backhandslag. Ik repareer het en je slaat harder. Vraag je teamgenoten of ze ook interesse hebben. Lever minimaal 4 sticks in. Een reparatie kost maar 15 euro per stick. Foto’s en meer uitleg hieronder. Diegene die sticks haalt en brengt krijgt korting ( 1 euro per stick). Repareren is fijn want je houdt je oude vertrouwde hockeystick en het scheelt enorm in de centjes. Scoopen en chippen gaat na de reparatie veel makkelijker. Kijk hier hoe je krul er weer uit kan zien. Gelijk een nieuwe grip is ook mogelijk.

Tegenwoordig worden alle hockeysticks van kunststof gemaakt. Het nadeel van deze sticks is dat als de krul slijt het verband tussen het slagvlak en het slijtvlak verminderd en er plotseling breuk op kan treden. Dit ziet u uitgelegd in deze plaatjes. Breuk ontstaat als het verband tussen het slagvlak en de onderzijde van de stick (slijtvlak) door slijtage vermindert. Bij een doorgesleten krul ontstaat het gevaar dat de stick spontaan breekt en de krul door de lucht vliegt en letsel kan toebrengen aan andere spelers. Ik kan uw afgesleten krul repareren waardoor u 5 keer zo lang met een hockeystick kunt doen. Het resultaat van de reparatie ziet u hier.

Ik heb zelf een aantal jaren mijn eigen hockeystick gemaakt met epoxyhars en koolstof en kevlar weefsel. Door de stick in een oven uit te harden kon je de stijfheid en kwaliteit van de stick verhogen. Ik heb zodoende veel kennis opgedaan met de te gebruiken materialen om uw reparatie uit te voeren. Op de laatste foto’s ziet u een paar door mij gemaakte hockeysticks. Ik heb op overgangsklasse niveau vele strafcorners in mogen pushen. Toen ik met tophockey stopte heb ik als experiment een geultje in mijn stick aangebracht. Met dit geultje kun je in de push nog meer snelheid aan de bal meegeven. Je werpt de bal eigenlijk weg waardoor hogere snelheden mogelijk zijn. Ik heb al een aantal kunststof sticks met goed resultaat gerepareerd. Op de laatste foto ziet u een gerepareerde hockeystick terug.

Afhankelijk van uw slagtechniek is de levensduur van dit soort sticks beperkt tot circa 2 jaar. Door echter op tijd een nieuwe slijtvaste laag op de onderzijde van de stick aan te brengen kan de levensduur toenemen met 1 jaar. Een reparatie kost circa € 15 en kan de levensduur met 2 jaar verlengen. Als de aangebrachte slijtlaag weer bijna verdwenen is kunt u weer een nieuwe laag aan laten brengen. Een hockeystick kost al snel 150 euro en gaat gemiddeld 1,5 jaar mee. Door uw versleten stick op tijd met slijtvast materiaal te laten bekleden kunt u met 2 reparaties de levensduur eenvoudig verdubbelen. U koopt dus niet elke 2 jaar een nieuwe hockeystick maar elke 4 jaar. Dit bespaart u makkelijk € 150 en kost u 2 a 3 reparaties. De besparing kan dus op jaarbasis zo oplopen tot € 100.

Als de onderzijde van de krul een gesleten lengte van circa 7 centimeter bereikt (zie foto hierboven) is het verstandig een zeer slijtvaste laag aan te laten brengen. De slijtage mag nog wel wat groter zijn. Er is echter wel een kleine scheur zichtbaar die u op de foto’s niet goed kunt zien. Het is voor mij erg prettig als u een paar sticks tegelijk ter reparatie aanbiedt.

Als hockeyer vind ik het ook erg prettig dat ik niet zo vaak meer een stick hoef te kopen. Je moet ondanks dat een hockeystick bijna een standaard produkt is elke keer toch een paar weken wennen aan een nieuwe hockeystick.

Hebt u dus een bijna versleten hockeystick laat hem dan door mij repareren. Ik heb veel ervaring met dit soort materialen waardoor u tevreden zult zijn met het resultaat. Ik kan overigens voor u ook een hele stick maken. Voorbeelden hiervan ziet u hier.


Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

35 reacties op Uw versleten hockeystick een 2e leven geven

 1. Jan Poel schreef:

  Ik ben zeer geïnteresseerd in uw verhaal. Mijn zoon heeft binnen een half jaar zijn stick alweer dusdanig versleten, dat er weer een nieuwe stick gekocht moet worden.

  Hoe kan ik contact met u krijgen?

  Met vriendelijke groet,

  Jan Poel
  06-50126268

 2. Wijnand schreef:

  Via Andreas van Engelen kreeg ik een mail over uw oplossing voor versleten hockeysticks met de vraag of u op het Hurley C-toernooi een plek kunt krijgen.
  Via de website zie ik geen contactgegevens, vandaar dat ik u vraag contact met mij op te nemen hierover. Het toernooi is op 16 juni. Er is trouwens een Hurley B-toernooi op 15 juni, D-toernooi op 22 juni en een E/F-toernooi op 23 juni.

  Wijnand Stoeckart

 3. ernst van der grijp schreef:

  heb enkele sticks voor reparatie hoe werkt een en ander?

 4. Nikki van der Staak schreef:

  Hoi,
  Ik wil heel graag mijn stick laten maken. Ik woon in Utrecht en ik ben heel erg geïnteresseerd. Maar waar kan ik dit laten doen?

  Groetjes

 5. Hans schreef:

  Is het ook mogelijk een bestaande stick in te korten? En hoe werkt dat? Mijn dochter heeft een leuke gebruikte stick gekregen van 36 inch, maar gegeven haar lichaamslengte moet ze eigenlijk 32 inch hebben.
  Groeten,
  Hans

 6. Thijs schreef:

  Beste Erik,
  Ik heb in juli 2013 een stick van TK gekocht.
  Deze stick heeft precies op de plek waar je
  met je backhand de bal raakt een deuk en
  begint ook te splinteren. Ik kan echter niet
  4 sticks leveren.
  Is er toch iets te regelen?
  Groeten,
  Thijs

 7. Paul schreef:

  beste Erik,

  Ik heb hockeystick met een afgesleten krul. Ben echter zeer aan deze stick gehecht. Zelf al in de weer geweest met 2 componenten materiaal, maar dat bleek geen succes. Heb deze stick nodig om vanaf 3 juni op het WK (7th Grand Masters Hockey World Cup) in Den Haag te kunnen spelen.
  Laat me weten wanneer je me uit de brand kunt helpen, zoals zojuist telefonisch besproken (0647047563)

  • Paul Hartman schreef:

   In juni 2014 heeft Eric enkele hockeysticks gerepareerd voor mij en mijn vrouw. Die waren er zodanig aan toe, dat we er op het Grand Master Hockey World Cup Toernooi in Den Haag niet meer mee durfden of konden spelen. Dankzij Eric’s hersteloperatie van onze sticks werd het toernooi een succes. Nu na een half jaar intensief gebruik nog geen spoor van slijtage.
   Dank.

 8. Robin schreef:

  Beste Erik,

  enige tijd geleden heb jij 2 Adidas sticks van mijn zoon gerepareerd, ik wil middels deze reactie aangeven dat mijn zoon zeer tevreden is over het resultaat. Hij heeft inmiddels vele trainingen en wedstrijden gespeeld en de sticks blijven goed. Indien deze niet waren gerepareerd had ik ze nu waarschijnlijk kunnen weggooien.
  Het was het ritje vanuit het oosten van het land naar het mooie Bergschenhoek zeker waard. Erik nogmaals bedankt!

  Groet,
  Robin

 9. Tjeerd P.M. Warring schreef:

  Mijn zoon Lex heeft zijn stick laten repareren door Eric.
  Hij hockeyt nu alweer een jaar met deze stick en hij is nog steeds helemaal in top staat.
  Als de krul of iets anders aan u stick kapot is kan ik u deze reparatie zeker aan bevelen .

 10. Sylla schreef:

  2 hockeysticks laten repareren door Erik, omdat de krul behoorlijk afgesleten was. Nu zijn we 2 jaar verder en de sticks worden nog steeds gebruikt, meestal met de trainingen en hier in de tuin. Ze zijn dan niet meer nieuw, maar spelen uitstekend. Geen slijtage aan de nieuwe laag die Erik heeft aangebracht. Super!

 11. Roland schreef:

  Erik, wat zijn je contactgegevens?

 12. Pieter schreef:

  Erik, wat zijn je contactgegevens? Ik kom graag een of twee sticks brengen en dezelfde dag weer meenemen.

  • Pieter schreef:

   Mijn sticks doen het nog steeds erg goed. En er wordt niet zachtzinnig mee omgegaan. Klasse!

  • Erik schreef:

   Ha Pieter,

   Dan moet je wel vermelden wanneer de reparatie geweest is.
   Dit kun je nog steeds doen natuurlijk en dat wordt gewaardeerd.

   Grt,
   Erik

 13. Margery schreef:

  Beste Erik,

  Ik heb een kapotte/versleten stick die ik graag wil laten maken,
  maar ik kan geen 3 andere sticks vinden die gemaakt
  moeten worden… Kan je er ook 1 maken?

  Groetjes
  Margery

 14. Marije de Graaff schreef:

  Beste Erik,

  Ik heb twee adidas sticks waarvan 1 is gescheurd bij de krul en wil die graag laten reapareren door u! De andere stick is de dop aan de bovenkant los is het mogelijk dat u die ook kunt fixen?
  Ik hoor graag of u mij kunt helpen op kort termijn voor de tweede helft van het seizoen!

  Met vriendelijke groet,
  Marije de Graaff
  0653637386

 15. Jos Blom schreef:

  Prima geholpen met hockeystick reparatie. Goede service. Een aanrader om hier je stick te laten repareren.

 16. RJ Rauwerda schreef:

  Kan ik hockeystick ook opsturen ipv langsbrengen ? En ik heb een scheur aan de zijkant vd stick, kan die ook gerepareerd worden ? Ik stuur graag een foto maar waarheen ?

 17. Inge schreef:

  Is reparatie nog mogelijk? Waar bent u gevestigd?

 18. Tom schreef:

  Zou u mij meer informatie kunnen geven over de reparatie, ik wil de backhand verstevigen. En ik zou graag willen dat de vorm aansluit bij mijn oude hockeystick

 19. Teun UitdeHaag schreef:

  Beste Erik,
  Ik heb een Adidas Kromaskin lx24 waarbij de dop er na 3 trainingen afvloog. Ik heb hem zelf geprobeerd te lijmen maar dit ging na 2 passes al weer gruwelijk fout. Ik vroeg me af of jij dit zou kunnen repareren, aangezien ik anders een nieuwe moet kopen. Ik hoor graag van je!

  • Erik schreef:

   Ha Teun,

   Ja ik kan de dop weer goed op je stick bevestigen. Ik kan ook de afgesleten krul of schade aan de backhand slag repareren.
   Grt,
   Erik

 20. Tom schreef:

  Beste Erik,

  In hoeverre is het ook mogelijk carbon sticks te repareren? Ik heb er een paar met schade aan de backhand kant en de krul.

  Vriendelijke groet,
  Tom

  • Erik schreef:

   Met de materialen en de harsen die ik gebruik heb ik een goede hechting op alle materialen die nu gebruikt worden voor hockeysticks. Ook op de oude houten sticks is een goede hechting aanwezig. Ik heb ook al veel backhand reparaties gedaan en doppen vastgezet. Een nieuw stuk tape kan ook.

  • Erik schreef:

   geen probleem om welke stick dan ook te repareren.

   0630264550

 21. Arjen schreef:

  Hoi, mijn dochter heeft een FLX24 Kromaskin waarbij de backhand is gebarsten en de vezels open staan. Ik begrijp dat dit te repareren is ? En nog belangrijker, hoe kom ik met je in contact? Via 0630264550 ?
  grt Arjen

 22. Remon Kortman schreef:

  Graag kom ik met je in contact ivm een reparatie aan twee hockeysticks (bij de een de krul en bij de ander de backhand en dop).

 23. Matthijs schreef:

  Beste Erik,

  Ik heb een stick die wel een klein laagje op zowel de backhand kant als de onderkant van de krul kunnen gebruiken. Het gaat om een adidas TX24 carbon stick. Bied je deze service nog steeds aan en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk?

  Hoor het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Matthijs

  • Erik schreef:

   Ha Matthijs,

   De reparaties voer ik nog steeds uit. Ik heb wel minimaal 4 sticks nodig.
   Ik hoor het graag van je.

  • Erik schreef:

   Graag 4 sticks aanleveren dan kan ik de reparatie doen. Je bent de sticks 3 dagen kwijt omdat de hars moet uitharden.
   Grt,
   Erik

 24. Krijn schreef:

  Dag Erik,

  Ik ben een student en voor een project ben ik bezig met manieren vinden om versleten sticks weer te repareren, ik kwam vandaag deze site tegen en ik ben erg benieuwd naar die van u! Ik stuur dit bericht dan ook met de vraag op wat voor manier u de sticks repareert.

  Ik hoor graag van u,

  Krijn

  • Erik schreef:

   Ha Krijn,

   Ik zit niet zo vaak op de website. Vandaar mijn late reactie. Als je wilt kun je me bellen.
   0630264550
   Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *