Zelf stucwerk verrichten

Vaak wordt bij het opknappen van een toilet gekozen voor een andere tegel. U slaat de tegels van de muur en neemt dan ook vaak al het achterliggende stucwerk mee. U ziet de basis van de muur verschijnen namelijk de metselstenen waarmee de binnenmuur is gemaakt. Boven de stenen hoeft u alleen het al aanwezige stucwerk te verven. Daar blijft de stuclaag intact. Als u nu onderin nieuwe tegels wilt plaatsen liggen deze te diep. U dient eerst de ruimte waar u tegels heeft verwijderd op te vullen met een laag specie (roodband). Om mooi op dezelfde hoogte uit te komen kunt u daar waar u stucwerk aan gaat brengen een aantal plankjes vertikaal tegen de muur vastspijkeren. De dikte plankjes is gelijk aan het te overbruggen hoogteverschil.

Met uw troffel brengt u de roodband nu tussen de planken aan. Door de afstand tussen de plankjes goed te kiezen kunt u in een laatste verticale beweging met uw troffel precies over de aangebrachte plankjes bewegen. De aangebrachte laag is nu precies op dikte. Nu snijdt u de specie langs de plankjes een beetje weg met een mes. Als de specie gedroogd is kunt u de plankjes los trekken zonder de zojuist aangebrachte specie mee te nemen. Vervolgens hoeft u alleen de over gebleven stukjes op te vullen. U hebt nu als aanslag voor de hoogte de net aangebrachte laag specie.


Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *