Als de borstelharen nieuw zijn lukt het bijna niet ze met een scherpe schaar bij te knippen. Als de kleur uit de haren verdwenen is lukt dit wel. Met een dremel (te koop bij bouwmarkten) of hoogtoerige boormachine met daarop gemonteerd een rond staal of schuurborsteltje kun je de haren ook bijwerken tot de juiste vorm. Hoe u bij moet knippen (5 minuten werk) ziet u hier. U dient tijdens het bijknippen een komvorm te knippen die dieper is als bij een nieuwe opzetborstel. Dit doet u door de kortste haren 2,5 mm korter te knippen. Deze haren zijn eerst circa 8,7 mm lang. U kort ze in tot een lengte van circa 6,2 mm. 6,5 mm of 6 mm is ook prima. Van de naastgelegen haren knipt u ook wat af zodat een mooie diepere komvorm ontstaat tussen de niet af te knippen langste haren van de borstel. Het grote voordeel van zachtere en meer buigzame borstelharen is dat de haren die als eerste contact maken een beetje weg buigen als u de borstel nog dichter tegen uw tanden drukt. Deze weggebogen haren zullen echter nog steeds schoon maken. Bij nieuwe haren zijn de haren zo stijf dat u ze niet kunt buigen en minder haren contact hebben met uw tanden.
Mijn tandarts is zeer tevreden en geeft aan dat mijn gebit schoner is en er gezonder uit ziet. Ik poets intussen al 2 jaar met dezelfde opzetborstel. De haren van deze borstels slijten schijnbaar erg langzaam maar het resultaat blijft gelijk.
Door het vergrootte relief is het bij de eerste poetsbeurt net alsof u zojuist voor het eerst met de sonicare tandenborstel poetste. Binnen 3 dagen bent u daaraan gewend. U zult merken dat ook met iets meer contactdruk de sonicare het pruttelende geluid blijft maken ten teken dat de sonische werking waarmee de fabrikant de borstel op televisie aanprijst aanwezig is. Hoe u naar mijn idee goed kunt poetsen met een bijgeknipte of eventueel gebruikte opzetborstel leest u hier.
Hartelijk dank, ik heb je tip gelijk gebruikt. Echt blij ermee. Kisses
Flora