Met aluminium folie uw stookkosten verlagen

Aluminium folie is een erg goed warmte isolerend produkt. Het weerkaatst 97% van de warmtestralen. U kunt door toepassen van dit materiaal op uw energie rekening besparen.

Aluminium folie kunt u in de winter op de vooruit van uw auto plaatsen. De voorruit van de auto is de meest vlak lopende ruit van de auto. Hierdoor straalt deze ruit in de winter de meeste warmte uit en wordt daardoor het koudst. Hierdoor vriest de voorruit het dikste aan met lastig te verwijderen ijs. Door de voorruit te bedekken met zonweringsfolie dat bij de blokker te koop is, hoeft u bijna niet meer te krabben. In de winter wil ik mijn dan kwetsbare deurrubbers niet kapot maken. Daarom dient u de bij de blokker gekochte folie een beetje aan te passen zodat deze folie met 2 touwtjes om uw spiegels heen wordt bevestigd. Gebruik kit als lijm om het folie aan te passen en goed op de ruit te kunnen bevestigen. Hoe het gebruiksonvriendelijke product uit de winkel aan te passen leest u hier.

Uw radiator verwarmingen in uw woning stralen ook naar achteren. Hierdoor bent u uw muur aan het verwarmen en niet uw woning. Met een rol aluminium folie te koop bij de bouwmarkt, kunt u voorkomen dat u uw buitenmuur verwarmt. Hierdoor bespaart u op uw stookkosten. Knip de rol op maat en plaats net voordat u het foliemateriaal tussen de verwarming en de muur erachter plaatst wat dotjes kit op de folie. Plaats het folie met de aluminium zijde gericht naar de verwarming. Dan trekt u de folie op de juiste hoogte en breedte naar de verwarming toe en drukt met een plankje de kitdotjes tegen de verwarming aan. Eventueel de folie tijdelijk aan de bovenzijde aan de verwarming vastplakken met plakband. Nu zit de aluminium laag direct tegen de achterzijde van uw verwarming geplakt en weerkaatst hij 97% van de warmte door de verwarming uw woning in.

Door een plastic flesje met koud water met aluminium te omwikkelen blijft het vele malen langer koel in de zomer.

U kunt overigens ook uw zolder bekleden met aluminium folie. Gebruik aluminium folie echter altijd in combinatie met andere isolatiematerialen en denk na over waar u vocht gaat opsluiten. U dient een vochtremmende of vochtwerende laag aan te brengen.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *