Praktische oplossingen

Heeft u vaak last van een verstopte afvoerleiding van meestal de wasmachine dan vindt u hier een eenvoudige oplossing zodat de loodgieter niet langs hoeft te komen.

In de winter is het tijdens vorstperiodes soms heel lastig uw voorruit ijsvrij te maken. De voorruit is over het algemeen de meest horizontaal lopende ruit van uw auto. Door deze ligging straalt de ruit in de nacht veel warmte uit naar boven. Hierdoor koelt deze ruit het sterkste af en heeft deze ruit ook de meeste last van ijsvorming. Vaak zijn de andere ruiten wel vrij eenvoudig met een schraper schoon te maken. Door in de avond de buitenzijde van uw autoruit te bedekken met zonweringsfolie te koop bij de Blokker vermindert u uw krabwerk voor de vooruit sterk. Meer leest u hier.

Om …….s de volgende oplossing bedacht (volgt na afspraken met toeleveranciers).

Wilt u uw schep, surfmast, hakbijl, tennisracket, repareren of zo sterk maken dat hij nooit meer kapot gaat? Dat is mogelijk met de juiste vezels (koolstof kevlar of glasvezel). Ik kan uw afgesleten krul van uw hockeystick met zeer slijtvast materiaal bekleden. Ook uw vismolen waarvan 1 pootje is afgebroken kan worden gerepareerd. Lees meer op de website. Een foto wordt hier binnenkort geplaatst. Bijna alles kan met vezels op een fraaie manier gerepareerd of versterkt worden. Uw hakbijl (de steel) zal nooit meer kapot gaan.

Woont u in een waterrijke omgeving, dan kunt u bij het uitbreiden van uw kelder lekkageproblemen krijgen. Deze problemen ontstaan vooral in een waterrijke omgeving waarbij er ook water onder uw woning door stroomt. Als u uw kelder wilt uitbreiden zal vaak op de aansluitng tussen de oude- en de nieuwe kelder lekkage kunnen ontstaan. Hier leest u meer over een mogelijke oplossing voor dit probleem.

Heeft u bij hoogwater of overvloedige regenval last van wateroverlast via uw voordeur? Practical Solution heeft voor een een goede oplossing zonder dat u uw voordeur hoeft te vervangen. Meer leest u hier.

Heeft u net als wij last van een lekkende dakkapel? Ik heb deze lekkage door goed kijken en voelen op kunnen lossen. Enkele foto’s en uitleg hoe dit probleem opgelost is vindt u hier.

Wilt u meer warmte uit de afvoerbuis van uw houtkachel nuttig gebruiken om uw woning te verwarmen? Dit is mogelijk door 2 gaten in de koof te maken. Met een slim truukje is een zelf afsluitend systeem door mij bedacht dat ook door mijn verzekeringsmaatschappij is geaccepteerd. Meer over dit inventieve concept leest u op de pagina energie besparen.

Om onze 2 persoons kano makkelijk vanuit de overdekte stelling in het water te krijgen heb ik een draaisysteem met 2 rubberen wieltjes bedacht. De wieltjes vallen net buiten een verdikte ribbel die over de onderzijde van de meeste kano’s loopt. Door de achterzijde van de kano met zijn ribbel tussen de wielen te plaatsen kun je de andere zijde van de kano optillen en draaien zodat hij makkelijk te water gelaten kan worden. Uiteraard gaat ook het uit het water halen veel makkelijker. Hier ziet u een foto en bouwtekening voor dit concept. Gezien de geringe ruimte rond onze woning wilde ik de kano bij het water laten liggen. Daarvoor heb ik een aluminium stelling laten lassen. Deze stelling heb ik naast mijn steiger geplaatst. Een simpele bouwtekening ziet u hier. Een foto ziet u hier.

Op de steiger heb ik overigens ook een leuk klein bankje geplaatst. Dit bankje is ook weer gemaakt uit aluminium kokers. Een bouwtekening of foto ziet u hier. Op de bouwtekening ziet u dat ik beide poten niet met elkaar heb verbonden. De planken van het zitvlak en de leuning zorgen voor deze verbinding.

Zoekt u bouwtekeningen voor een handdoekrekje dat op een Vasco design radiator is vast te zetten. Voor dit type radiatoren is er geen standaard handdoekrek te koop. Vandaar dat ik zelf een RVS handdoekrekje heb getekend en laten  maken.

Als mensen nekproblemen hebben gebruiken ze vaak een verwarmde kersenpitten zak die je om je nek heen kunt leggen. Deze zak gevuld met pitten kan ook in de magnetron opgewarmd worden. Aangezien we in de winter vaak met de kachel stoken heb ik een RVS bakje laten zetten en lassen. Dit bakje bestaat uit een geperforeerde onderplaat en een gesloten deksel. Door de perforaties kan de van de kachel opstijgende warme lucht de kersenpitten bereiken. Met bouten kun je de hoogte van het bakje aanpassen zodat de zak met pitten niet verbrandt. Een maaktekening ziet u hier. Een foto ziet u hier. Mijn vriendin is erg blij met dit bakje.

Omdat onze woning een mansarde kap (knikdak) heeft is er op de bovenverdieping weinig ruimte aanwezig. Omdat je in bed graag nog even TV wilt kijken heb ik een wegdraaibare televisiearm bedacht. Deze arm wordt bij zijn draaipunt aan een houten draagbalk van het schuine dak vast geschroefd. De bouwtekening ziet u hier. De aluminium uithouder staat schuin omhoog in de uitgeklapte toestand. Tijdens het televisiekijken is de TV dan hoog genoeg gepositioneerd. Hierdoor win je op de slaapkamer veel visuele ruimte.

Ik heb een schommelbank gemaakt uit stalen kokerprofielen en die laten verzinken. Het zitvlak en de leuning zijn uitgevoerd in trespa. Hierdoor kan deze schommelbank makkelijk 20 jaar mee gaan. Hier ziet u de foto voor de schommelbank. Een bouwtekening kan op aanvraag gemaakt worden.

Heeft u last van kiespijn of een slechte stoelgang, neem dan contact op.


U kunt een donatie doen door een bedrag te storten op ASN Bank rekening 7085.16.688 ten name van Erik van Vliet.

Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

google: overlast door hoogwater in uw woning voorkomen wateroverlast via uw voordeur overlast door hoogwater in uw woning voorkomen wateroverlast via uw voordeur kiespijn lekkend dak kiepijn