Lekkage problemen bij een aangebouwde kelder voorkomen

Vaak wordt bij een woning uitbreiding ook de kelder uitgebreid. Zeker bij dijkwoningen kan door stuwdruk water omhoog komen bij de overgang tussen de oude de nieuwe kelder (aansluitnaad). Deze verhoogde waterdruk kan echter weggeleid worden naar de zijkant van de woning. Door tijdens het bijstorten van de nieuwe kelder een voorziening te treffen kan water weggeleid worden van onder de kelder naar de zijkant van de woning. Een dwarsdoorsnede ziet u hier. De makkelijkste oplossing is een tapse houten plank meestorten in het stortwerk van de nieuwe kelder. Nadat het beton is gaan harden verwijdert u deze plank. Zo ontstaat een geul waardoor het omhoog komende water naar de zijgevel van de woning kan worden afgevoerd.

Door een dunne drainageslang met kokos omwikkeling en afgeplakt met degenererend plastic in het beton mee te storten en deze slang bovenin goed tegen de oude keldermuur drukt kan nu water dat onder de woning onhoog gedrukt wordt naar de zijkant van de woning wegstromen. Dit wegstromen, vergemakkelijkt u door de slang per meter minimaal 1 cm af te laten lopen naar de zijkant van uw woning. Een nadeel van een drainage slang is dat deze dicht kan slibben. Bij gebruik van een tapse houten plank die na het beton storten wordt verwijderd, kunt u door de afdichting te verwijderen de geul schoon maken. Er is dan geen sprake van dicht slibben.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Google: lekkage door grondwaterdruk lekkende kelder voorkomen aanbouwproblemen kelder oplossen lekkende kelder lekkende kelder oplossen lekkage in de kelder lekkende kelder lekage in de kelder een kelder vergroten

3 reacties op Lekkage problemen bij een aangebouwde kelder voorkomen

 1. Kester schreef:

  Kan hierbij in de kelder een hydrofoorpomp van pas komen? Wij hebben er destijds een aangeschaft voor op de camping.

 2. Lauren de Bruijn schreef:

  Kort geleden heb ik opgemerkt dat er een lekke kelder in mijn huis is en ik denk dat het probleem ontstaan omdat er te vaak regent in onze regio. En nu realiseer ik me dat het echt serieus is en het heel huis eraan kan lijden. Ik ben echt dankbaar voor een tip met een tapse houten plank, zal ik zekerlijk proberen! Ook ben ik op zoek naar een professionele hulp en hopelijk zal vocht in mijn huis goed bestreden worden.

  • Erik schreef:

   Stuur aub wat foto’s op van de schade. Wie weet kan ik u helpen. ik weet een manier de vochtigheid in de kelder te verlagen. grt erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *