Maaktips voor de kippengaas barrière

Kippengaas met een maasbreedte van circa 20 mm is te koop in Nederlandse bouwmarkten. Een kleinere maaswijdte is ook geschikt als u dat ook maximaal 2 keer omvouwt. Het voordeel van gaas met een kleinere maaswijdte is dat de overblijvend gaatjes zelfs voor kleine slakken te klein zijn om tussendoor te glippen. Daarom kan het slim zijn om bij een maasbreedte van 20 mm dit gaas zelfs 3 keer om te vouwen. Helaas heb ik niet de mogelijkheid goed te testen. Ik heb namelijk maar 1 leiboom. Hier ziet u een leuke tekening. Een foto van dit gaas om de leiboom ziet u hier.

Het gaas dient volgens mij op een breedte van ongeveer 75 centimeter geknipt te worden zodat na 2 keer vouwen (driedubbel kippengaas) een hoogte van de barrière van 25 cm ontstaat. De lengte van het gaas is afhankelijk van de omtrek van de leiboom of van de grootte van de Hortensia struik. Houd rekening met een stukje overlap. Vouwen van dit gaas doet u door het gaas om de scherpe rand van een rechte lat te vouwen. Met uw voeten stampt u de verschillende lagen strak op elkaar. Zorg ervoor dat de draadjes van het gaas na vouwen op een andere plaats terecht komen zodat er zo klein mogelijke gaten in het gevouwen kippengaas ontstaan. Kleine slakken kunnen door deze gaten toch uw boom bereiken.

Het is slim om het bovenste deel van deze barrière naar buiten om te buigen. Het gaat dan om de laatste 3 cm van de barrière. De slak moet zich omdat hij bijna op zijn kop verder moet klimmen zich erg vast pakken aan het gaas. Door de open structuur van dit gaas heeft hij daar veel moeite mee.

Wilt u gaas om uw hortensia plaatsen, maak dan met een schep rondom de struik een 3 cm diepe sleuf in de grond. Hierin plaatst u het gaas. Door de grond aan te stampen blijft het gaas op zijn plek en kan de slak er niet onderdoor.

Google:slakkenoverlast, slakken eten de tuin leeg, slakken probleem, slakken, slakkenprobleem, slakken uit de tuin houden, slakken tegen houden, slakken in de uitn, slakken overlast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *