Geld bespaartips

Op deze pagina vindt u vele voorbeelden en manieren om geld te besparen.

Knip bijvoorbeeld de haren van uw sonicare opzetborstel bij als ze volgens de fabrikant versleten zijn. Door haren bij te knippen ontstaat er meer reliëf in de borstelharen en worden ook verder naar achter gelegen tanden goed gepoetst. Bovendien komt u veel meer met de borstelharen tussen uw tanden. Met een nieuw opzetborsteltje is dat niet mogelijk. Dus gooi uw oude sonicare opzetborstel niet weg maar knip de haren bij. Hier leest u meer.

Hockeysticks worden tegenwoordig van kunststof gemaakt. Beter gezegd; een hockeystick wordt nu gemaakt door verschillende vezels (o.a. glasvezel) met een thermoplast in een mal te impregneren. Een deel van de krul is opgevuld met zacht en licht materiaal. Alleen de buitenste laag van de hockeystick is gemaakt van sterk materiaal. Helaas slijt de onderzijde van de hockeystick snel af. Hierdoor kan de stick vlak bij de krul afbreken. De slijtage onder de stick mag niet te groot worden. Practical Solution biedt u een reparatie aan waardoor u veel langer met uw stick kunt doen. Foto’s en nadere informatie over reparatie van uw stick vindt u hier.

Ik heb zelf mijn oude gemetselde schoorsteenkanaal vervangen door een koof met daarin een dubbelwandige RVS rookgassen afvoerbuis. Brandweervoorschriften eisen dat een koof gesloten moet zijn. De koof dient namelijk als brandvertrager en moet, om deze functie te vervullen, natuurlijk gesloten zijn. Practical Solution heeft een slim concept bedacht waardoor het mogelijk is gaten in de koof aan te brengen en toch aan brandvoorschriften te voldoen. Ik vond het namelijk zonde om alle warmte in het afvoerkanaal naar buiten te laten stromen. Met dit concept haal ik op de bovenverdieping nog veel warmte uit het kachelkanaal waardoor ik boven niet hoef te stoken. Zowel de brandweer als mijn inboedelverzekering accepteerden dit concept. Dus ondanks de gaten in mijn koof (zie foto’s) ben ik voor de inboedel en brandschade verzekerd. Mijn verzekeringsmaatschappij heeft dit schriftelijk gemeld.  Een concept bouwtekening ziet u hier.

Aluminiumfolie is een wonderlijk materiaal. Circa 97% van de uitgestraalde warmte wordt door deze aluminium laag weer teruggekaatst. Dit foliemateriaal moet u tegen de achterzijde van uw verwarming plakken. Hierdoor bent u niet uw buitenmuur aan het verwarmen maar uw woning. Meer leest u hier.U kunt een donatie doen door een bedrag te storten op ASN Bank rekening 7085.16.688 ten name van Erik van Vliet.

Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.