Een luik van een zeilboot waterdicht maken

Met compressieband (compriband) gebruikt in de bouw om kieren te dichten is het mijn vader uiteindelijk gelukt het luik in zijn zeilboot waterdicht te maken. Met andere vorige oplossingen hield hij bij stevige golfslag altijd last van lekkage. Met compriband is zijn probleem nu opgelost. Dit compriband (zie foto) heeft een breedte van 25 mm. De niet samengedrukte dikte bedraagt circa 12 to 15 mm. Op dit compriband is ook een plaklaag aangebracht zodat dit band goed op zijn plaats blijft. Het voordeel van compriband is dat het makkeljk indrukbaar is waardoor er geen hoge krachten op de scharnieren ontstaan en rondom een gelijkmatige aandrukking ontstaat. Deze gelijkmatige aandrukking zorgt voor de goede waterdichtheid. De veerkrachtigheid blijft ook na lang samenpersen behouden.

Dit materiaal blijft ook na 10 jaar zijn elastische eigenschappen behouden waardoor u lange tijd van uw probleem af bent. Compriband wordt veel in de bouw gebruikt om onder andere kieren blijvend mee te dichten om tocht te voorkomen. Een foto ziet u hier.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Google: luik zeilboot waterdicht lekkend luik zeilboot luik zeilboot lekt lekkend luik van een zeilboot lekkage luik zeilboot luik zeilboot waterdicht.

2 reacties op Een luik van een zeilboot waterdicht maken

  1. Rolf schreef:

    Handige tip, dank! Waar haal je zulke dikke compriband?

    groet

    Rolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *