Uw auto voorruit minder krabben na nachtvorst

Uw autoruiten in de winter minder krabben zonder chemische middelen

Doordat uw voorruit het meest vlak is van alle ruiten straalt uw voorruit in de nacht het makkelijkste zijn warmte uit. De ruit wordt hierdoor snel kouder en vriest het meeste aan. Zijruiten zijn meestal vrij makkelijk ijsvrij te maken. 

Vanwege hun warmte reflecterende werking zijn er voor de auto o.a. bij de Blokker en Halfords goedkope aluminium ruitbeschermers te koop. Die kosten maar 2 euro per stuk en dienen ervoor de zonnestralen in de zomer te reflecteren zodat u niet in een bakblik plaats hoeft te nemen. Tegenwoordig zijn er ook folies te koop om krabben in de winter te verminderen. Helaas werken deze folies zeer slecht. Ik geef u een paar tips waardoor de folie beter werkt en makkelijker wordt in gebruik.

Wat u moet doen ziet u op deze foto’s. Plaats altijd het glimmende folie naar de ruit toe gericht op de ruit. Op deze foto’s ziet u een dubbel uitgevoerde folielaag. Ik heb 2 setjes gekocht en deze op elkaar gelijmd. Zo ontstaat een minder kwetsbaar en prettig te gebruiken concept.

Koop bij de Action Sport voor 2,1o euro een harde tube gevuld met lijmkit. Plaats de folie (Blokker Halfords) met de reflectielaag tegen de ruit en plaats 2 bamboe stokjes net binnen de raamstijlen (zie bovenstaande foto). Vouw nu de losse flappen over het bamboe stokje terug en teken ze af in de goede stand. Zo weet u waar u lijm moet plaatsen. Door aan de bamboe stokjes een stuk elastiek te bevestigen kunt u de folie aan de zijspiegels vast zetten. Door het elastiek voorkomt u flapperen en wordt de folie goed tegen de ruit gedrukt. De bamboestokken houden de folie mooi gespreidt tegen de ruit aan. U hoeft dan ook geen losse flappen tussen de deur te plaatsen. U gebruikt eenvoudig de spiegels. Elastiek koopt u in een watersport winkel. U kunt door gebruik te maken van een korter baboe stokje een losse flap onderin creeren. Deze losse flap kunt u over de ruitenwissers en eventueel de luchtinlaat heen plaatsen. Hier is die losse flapvrij kort gehouden vandaar dat de ruitenwissers omhoog staan. Een gevolg van een losse flap is dat de bovenzijde van de voorruit nu niet wordt afgedekt en dus aan kan vriezen.

Met deze simpele makkelijk aan te brengen afdekflap is uw auto zonder dat u chemische middelen gebruikt goed vorstvrij te houden. Deze folie is in deze uitvoering ook geschikter om in de zomer de hitte buiten de auto te houden. U hoeft de einden niet meer tussen de deuren te klemmen. Hierdoor blijven ook uw deurrubbers beter afdichtend.

De totale kosten bedragen circa 6 euro en het kost u 20 minuten tijd. U hoeft nu ook geen chemische spuitbus te gebruiken. Uw motor stationair laten draaien om de ruiten te ontdooien is sowies slecht voor uw motor en het milieu. De olie in een koude motor is koud en stroperig. Hierdoor raakt de olie niet goed alle motoronderdelen en ontstaat versnelde slijtage. Als u wegrijdt moet uw motor energie leveren en verbrand meer benzine waardoor uw motor veel sneller warm wordt. Dit verlengt de levensduur van de motor.Uw aanvullingen op de website worden gewaardeerd en verwerkt. Onder home kunt u een donatie doen op de bankrekening van PracticalSolution. Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Google:autoruit minder krabben zonder chemische middelen uw autoruit ijsvrij houden minder krabben van de autoruit autoruiten krabben aanvriezende autoruiten voorkomen aanvriezen autoruit, goed zicht tijdens vorst, geen ruiten meerkrabben.

2 reacties op Uw auto voorruit minder krabben na nachtvorst

  1. Mieke Wolters schreef:

    Foto’s kunnen niet worden geopend c.q worden gedownload.

    • Erik schreef:

      Ha Mieke, De foto’s zijn een setup om water te zuiveren. De bobbelfles met koolfilter is makkelijker in gebruik als bergkristal. Het is een oude website en ik moet er wat aan doen. Sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *