Oplossingen waar anderen overheen kijken

Door de aparte probleembenadering van Practical Solution worden voor u praktische oplossingen bedacht waar anderen overheen kijken. Dit zijn vaak zeer simpele oplossingen.  Anderen komen tot zeer complexe oplossingen als oplossing voor hetzelfde probleem. Practical Solution bedenkt voor u deze simpele effectieve oplossingen.

Dit bleek al tijdens zijn afstuderen toen de rubberpers verbeterd werd. De vakgroep hoogleraar vertelde dat hij niet begreep waarom niemand voor mij al op dit idee was gekomen. Het was zo simpel en goed werkend. Meer leest u op de pagina “Disciplines” / Het verbeteren van de rubberpers.

Toen Practical Solution hoorde van de problemen met golfslag en het afzetten van onderhoudspersoneel op Off Shore platforms werd het concept van de drijfladder bedacht. Dit is een ladder glijdend bevestigd aan bijvoorbeeld de staander van een windmolen. Omdat onderaan deze ladder een drijflichaam geplaatst kan worden zal deze ladder net als de boot met de golven mee bewegen. Hierdoor is veilig overstappen mogelijk. De tegenhanger van de drijfladder kan de Ampelmann zijn. Dit is een zeer complex apparaat. Meer hierover leest u hier. Dit systeem kan ook gebruikt worden om windmolens op zee te bereiken.

Practical Solution heeft ook een systeem bedacht waardoor de vanwege brandnormen gesloten koof niet gesloten hoeft te zijn. Dit is een failsafe afsluitsysteem. Hierdoor kan meer warmte uit het afvoerkanaal nuttig gebruikt worden. dit systeem heeft Practical Solution naar grote tevredenheid in zijn eigen woning geintegreerd.

Practical Solution heeft met een veiligheids verhaal weten te voorkomen dat vele wanden van een Off Shore platform onnodig dubbelzijdig werden geisoleerd. Dit leverde een enorme kosten en gewichtsbesparing op waar de klant erg blij mee was. Hier leest u meer.

Andere voorbeelden vindt u onder de pagina “Praktijkvoorbeelden” / De andere oplossing mijn praktische insteek.


Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *