Werkervaring

R&D werkervaring in: kassenbouw, generatoren, ovenbouw en Off Shore industrie.           

  • Kassenbouw: constructieve verbeteringen doorgevoerd waardoor gewichtsbesparingen van 10% mogelijk waren (zie de pagina disciplines /kassenbouw).
  • Generatoren: ontwerpverbeteringen aan rotorassen en gietproducten. Zowel de rotoras als de gietproducten hadden hierdoor minder vermoeiingsproblemen (zie de pagina disciplines /generatoren).
  • Ovenbouw: ontwerpverbeteringen aan blow off systemen doorgevoerd en optimalisaties aan andere constructie-elementen doorgevoerd. De blow off moet koelwater, dat op de RVS strip gespoten wordt nadat hij uit de oven komt, van de strip afblazen. Een droge strip is relevant omdat de scalebreaker niet werkt bij een natte strip. Bovendien verdunt het koelwater het beitsbad. De blow off werkt door deze aanpassingen veel beter en is ook een factor 2,5 goedkoper dan de oude blow off (zie de pagina disciplines /ovenbouw). Door kleine ontwerpaanpassingen is scheurvorming door thermische spanningen voorkomen.
  • Off Shore industrie: Een nieuw flexibel voortstuwingssysteem bedacht voor schepen, een nieuw aansluitdetail voor explosiewanden, een nieuwe seal voor schuifdeuren, klanten oplossingen bedacht voor uiteenlopende technische problemen die gelijk geaccepteerd worden ondanks dat de klant ook oplossingen heeft bedacht. Verder steltijden tussen deur en kader teruggebracht van 5 naar 2 uur. Lange afsteltijden kwamen voort uit het productieproces (zie de pagina disciplines /Off Shore industrie).

Werkervaring als project manager in de diesel motoren.
Commerciële ervaring als Sales manager van stalen gerolvormde profielen voor de bouw van loodsen en bedrijfspanden.

Door deze brede werkervaring, praktische insteek en theoretische achtergrond zie ik snel mogelijkheden en onmogelijkheden.

Voor nadere informatie bekijkt u het Curriculum Vitae op de pagina “Bedrijfsgegevens” of de pagina Disciplines en Praktijkvoorbeelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *