De simpele oplossing

Vaak wordt de simpele oplossing niet gevonden. Omdat ik mijn ‘boerenverstand’ nog gebruik kom ik tot simpele oplossingen voor zeer diverse problemen. Dit komt ook door mijn andere benadering van problemen. Ik heb goedkopere en makkelijker uitvoerbare oplossingen gevonden dan het bedrijf dat het probleem had. Een aantal andere simpele oplossingen vindt u ook op de pagina praktijkvoorbeelden / De andere oplossing mijn praktische insteek.

Tijdens mijn afstuderen heb ik de rubberpers verbeterd. Ik heb met een slimme, simpele oplossing de omvormkrachten met een factor 50 kunnen reduceren. De vakgroep hoogleraar vertelde mij dat hij niet begreep dat niemand eerder deze oplossing had bedacht. Hij was zo simpel en goed werkend. U kunt hier meer over lezen onder de pagina disciplines/het verbeteren van de rubberpers.

Ook heb ik een oplossing bedacht om zonreflecties van metalen dakbedekkingen te voorkomen . Het bedrijf dat deze gecoate profielen heeft geleverd, heeft al deze profielen opgeschuurd en voorzien van een niet spiegelende coating voorzien.

Daarnaast heb ik een oplossing bedacht tegen blauwalgen. Deze algen zorgen in het voorjaar al voor kwaliteitsproblemen in sommige zwemwateren. Een oplossing daarvoor kan zijn het rondpompen van het meestal stilstaande water.

Waarom doven we grote branden niet met een niet brandbare, fijn gevlochten kevlar deken die met helikopters over een brandhaard gevlogen kan worden. Hierdoor kan er geen zuurstof meer bij de brand komen.

Is er een manier om de hinderlijke kleef op te heffen als oude heipalen of damwanden uit de grond getrokken moeten worden? Bij het in de grond drukken van zijwanden van prefab garages zorgt kleef er voor dat er soms indruk voorzieningen nodig zijn om deze wanden diep genoeg de grond in te krijgen.

Andere simpele oplossingen vind u door op de “pagina praktijk voorbeelden” het tabblad de andere oplossing mijn praktische insteek / container overlag versnellen en extra warmte uit het afvoerkanaal van een kachel halen te bekijken. Bekijkt u ook het fail safe concept om olierampen in de toekomst te voorkomen. Dit concept vind u hier.


Uw Email privacy wordt gerespecteerd. U ontvangt maximaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief. De beheerder van de website kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgschade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *