Publicaties

Practical Solution heeft een aantal publicaties op haar naam staan.

Voorbeelden vind u op https://www.engineeringclicks.com/category/mechanical-engineering/ in de maand juni 2016 is een artikel over de hulpconstructie van de Anne Frank boom geplaatst. Deze constructie verzwakte de boom juist. /in juli 2016 is het artikel over het instorten van Stadion Grolsche Veste geplaatst. Een artikel over het instorten werd ook in Cobouw geplaatst.

In de winter van 2011 lag een behoorlijk deel van een weg bedekt met aangestampte sneeuw. Deze weg is ijsvrij gemaakt met een soort reuzenfohn met straalmotor. Hiervoor bedacht Practical Solution een sneller en millieuvriendelijker alternatief de ribbelwals. Meer hierover leest u hier.

In Cobouw van 1 februari 2012 stond een artikel over problemen met tuien van de fiets fly over in Eindhoven de Hovenring. Ook stond er een artikel over deze problemen in `De Ingenieur` van 3 februari 2012. Bij lage windsnelheden gingen de tuien trillen. Dit probleem heeft zich eerder al bij de Erasmusbrug voorgedaan en wordt vortex shedding genoemd. Er is toen gekozen voor dure dempers. De problemen met de Hovenring kunnen echter op een goedkopere manier opgelost worden. De oplossing bestaat uit het met een dunne kabel omwikkelen van de draagtuien waardoor wervels telkens ergens anders loslaten. Hierdoor kunnen deze trillingen sterk gereduceerd worden. Meer leest u hier.

In Cobouw van 9 mei 2012 staat de staalconstructie afgebeeld van een tribune deel van de Grolsche Veste. Deze staalconstructie is ingestort. Er ontbraken een aantal schoren toen er al gewicht (dakbeplating) op de constructie werd aangebracht. Waarom deze constructie naar mijn mening is ingestort leest u hier. Let op; ik heb alleen het nieuws gevolgd en de plaatjes in Cobouw geinterpreteerd. Het onderzoeksrapport is nog niet gepubliceerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *